90-nummers bingo

Egentligen är det bara en typ av bingo som man vanligtvis spelar med nummer mellan 1 och 90 och det är den variant man kallar för Brittisk bingo eller Housey housey. Visserligen så kan de andra varianterna spelas med 90 nummer dem med men det är inte särskilt vanligt. Dock spelar man ganska mycket 90-nummers bingo på nätet även om det är en svensk eller Skandinavisk sajt det handlar om.

Brittisk bingo – Housey Housey

Idag kallar man kanske inte den här varianten för Housey Housey så ofta men det kan vara kul att veta att det var det namnet den gick under förr i tiden när den spelades i Storbritannien. Det är denna variant som alltså är vanligast för britterna att spela vilket man ser på namnet. Man spelar den i flera omgångar på varje enskild bricka, där man har satt ut 15 olika nummer mellan 1 och 90 på ett rutnät som är 3 gånger 9 rutor. På varje rad finns det alltså fem stycken rutor som är numrerade och fyra stycken som är tomma.

När man spelar denna variant av bingo kan man även stöta på ett spel där det används större bingobrickor med sex mindre brickor på varje. Här har man placerat ut numren på hela den stora brickan och får lov att markera i alla de sex små brickorna när man spelar. De allra vanligaste sätten man vinner i Brittisk bingo är genom: en full rad, vågrätt. Två fulla rader, vågrätt. Fullt hus, alla rader.